Újság >> A Nyuszitanya Hírei

Cikkek Megosztás: f i

Cikkek

Sziasztok!

Egyre több olyan íróval lehet találkozni szerte a neveldéken, akik mind azért vannak felháborodva, mert nem került be egy újságcikkjük. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a felhasználók többsége nem ismeri a cikkekkel kapcsolatos elvárásokat (azaz nem tudja mit tartalmazhat, illetve mit nem egy olyan cikk, mely elbírálás után bekerül az újságba).
Ez a hír azért jött létre egyrészt, hogy itt tájékoztassuk az írókat arról, hogy ha egy cikkük nem került valamiért be (természetesen megindokolva, hogy miért nem jelenhetett meg az Újságban az adott írás), másrészt hogy össze legyenek gyűjtve valahol azok a kritériumok, amiknek meg kell felelnie egy cikknek a bekerüléshez. 

Ezek a kritériumok a következők:
• A cikk érje el a minimum 10 soros terjedelmet! Ezen 10 teljes sor értendő; az, amikor egy sorban csak egy-két szó (vagy egy kép) van, értelemszerűen nem teljes sorként számít bele a terjedelembe!
• A cikk legyen értelmes! Hiába éri el vagy haladja meg a 10 sort, ha semmi értelme nincs az adott írásnak, akkor nem fog bekerülni.
• A cikkekre hivatalosan megadott terjedelem 10-50 sor, ezt vegyétek figyelembe. Az alsó korlátot nagyon szigorúan tartjuk, viszont ha a felsőn túllóg egy kicsit, az még nem tragédia - persze többszáz soros cikkeket ne küldjetek, de ha csak egy kicsit több mint 50 sor, az még be fog kerülni.
• Legyen hozzá feltöltött kép, ami meg is jelenik! A cikkek képeire is azok a szabályok érvényesek, mint az avatarokra (és úgy általában a képekre), tehát ne legyen rajtuk oldalcím, valamint az egyébként is tiltott témák (brutalitás, nyíltan erotikus tartalom, stb.) természetesen itt is tilosak.
• Az illegális tevékenységet (például drogfogyasztást) ábrázoló képek sem megengedettek! Vegyük figyelembe, hogy ide főként 18 év alattiak járnak; ne promotáljunk ilyesmiket!
• Csakúgy, mint a képeknél, a cikk tartalmánál is vannak tartalmi szabályok: nem szerepelhet bennük az oldalon egyébként is tilos dolog (káromkodás, hirdetés, másokat sértő vagy felnőtt tartalom). A politikai tartalom is tiltott.
• A cikkeknél is tartsuk magunkat ahhoz, hogy a szöveg kevesebb mint fele legyen csak formázott betűvel. (Tehát például egy naplóidézetet se írj csupa dőlttel, ha az teszi ki a történet nagyobb részét.)
• A hangulatjelek halmozásától a cikkekben is tartózkodj! Teljesen érthető, ha például szomorú vagy a háziállatod elvesztése miatt, de attól még az erről szóló cikket nem kell több sornyi szomorú smiley-val telerakni.
• A cikket mindig igyekezz a megfelelő kategóriába küldeni! Igaz ugyan, hogy a moderátorok át tudják rakni másik kategóriába, de ez plusz idő, és ha sok írást rossz kategóriába küldenek be, akkor jelentősen lassítja az ellenőrzőt (és így a cikkek bekerülését is).
• A rövid leírás nem viccből lett kitalálva. Ide a cikk tartalmát írjátok le 2-4 sorban. Ne rendezzétek le egyetlen szóval, valamint az ilyen "modik tegyétek be" szövegek is teljesen feleslegesek - ha megfelel a szabályzatnak, akkor úgyis be fogjuk rakni az Újságba, ha pedig nem, akkor az ilyen kérések ellenére sem fog bekerülni. Természetesen az sem elég, ha mondjuk valaki csak egy hangulatjelet rak be a rövid leíráshoz.
• Ha az oldal fejlesztésével kapcsolatban van ötleted, annak ne írj külön cikket! Az ilyen felvetéseidet inkább az Ötletdobozba küldd; az direkt ezek számára lett kitalálva. Ugyanez vonatkozik arra, ha azzal kapcsolatban van ötleted, milyen topic lehetne még a Társalgóban.
• Olyan cikket se írj, aminek a tartalmának van külön topic! Tehát például csak idézetekből álló cikk nem fog bekerülni, hiszen annak ott van a Versek és idézetek topic. (A saját írású versek ezen szabály alól kivételt képeznek.)
• A cikk nem tartalmazhat másolást - illetve csak abban az esetben, ha az adott honlap tulajdonosa (vagy cikk írója) engedélyt adott műve továbbközlésére. Amennyiben szabadon felhasználható forrásból másolsz, azt is jelölnöd kell!
Klub hirdetésére ne írj cikket! Ha valahol reklámozni szeretnéd, arra a Klubok topic tökéletesen megfelelő. (Valamint ha a témájának megfelelő nevet adtál a klubodnak, esélyes, hogy az érdeklődők előbb-utóbb úgyis rátalálnak a Klubkereső segítségével.)
Versenynek csak akkor írj külön cikket, ha többfordulós, és komolyabb versenyszámokból áll! Ha például csak ilyen "illessz be három tigrises képet" jellegű a vetélkedő, azt kérjük, a Versenyek topicban tartsd meg!

Így felsorolva kicsit soknak tűnhet, de ezek a szabályok igenis szükségesek ahhoz, hogy az Újságban tartani lehessen a megfelelő színvonalat. Kérünk, legalább egyszer figyelmesen olvasd át, hogy a későbbiekben ne legyen belőle probléma! Talán mondani sem kell, de a cikkekkel kapcsolatos kritériumok nem ismerete a cikkíró kárára válhat.

Javasolható, hogy igyekezz helyesen írni és érthetően fogalmazni!

TIPP: Beküldés előtt mentsd el magadnak a cikket! (Erre a Jegyzettömbtől kezdve a komolyabb szövegszerkesztőkig rengeteg program megfelel.) Lehet, hogy véletlenül rosszul töltesz fel hozzá képet (de más probléma is adódhat), és ha nem mented le, ilyen esetekben elveszhet a cikked! (Ugyanis a be nem került cikkeket semmilyen módon nem tudjuk visszakeresni vagy visszaállítani, mivel azok végleges törlésre kerülnek.)

S végül: ha egy cikk megfelel a fenti kritériumoknak, az BE FOG KERÜLNI. Ha pedig valami miatt nem raktuk be az Újságba, akkor annak az oka itt a hír alatt hozzászólásban le lesz írva. Ebből kitűnik, hogy a moderátorokat a cikkekről kérdezgetni teljesen felesleges, hiszen ha nincs az Újságban, és itt sem írtunk róla, akkor az adott cikk még ellenőrzés alatt áll. (Tipp: Érdemes lehet kicsit hátralapozni az Újságban, hiszen lehet, hogy mire keresnéd, a cikked már lekerült az Újság főoldalán megjelenítettek közül.)

A be nem került cikkekkel kapcsolatos értesítés csak a hír létrejötte (2013. február 24.) óta működik, a korábban törölt cikkekről nem tudunk információval szolgálni.

Remélhetőleg itt is olyan hasznosnak fog bizonyulni a cikkekkel kapcsolatos hír, mint a társoldalakon, és sok kellemetlen félreértést-problémázást segít majd elkerülni.


Szólj hozzá:

Stormy
 
2018. 05. 28. 11:57  
Ezek a kritériumok a következők „ :

A cikk érje el a minimum 10 soros terjedelmet! Ezen 10 teljes sor értendő; az, amikor egy sorban csak egy-két szó (vagy egy kép) van, értelemszerűen nem teljes sorként számít bele a terjedelembe!

Pinghorizon 2018. 05. 27. 9:44  
nyulvilag: Nem volt meg tizenhat soros, összehúzva érte el a nyolcat. Mielőtt reklamálnál, olvasd el a fenti cikket, ne rögtön minket hibáztass!

nyulvilag
 
2018. 05. 27. 0:04  
Mi vaaaaan?! Megszámóltam és ha jól emlékszem kb. 16 soros volt! Direkt meg számóltam!!!

Pinghorizon 2018. 05. 26. 16:53  
Cikkek >> Játékbabák topica!: nem volt meg 10 egész sor.

nyulvilag
 
2018. 05. 25. 20:27  
Ja! Akkor újra próbálkozok!

Stormy
 
2018. 05. 25. 10:49  
Cikkek >> Játékbabák topica! nem volt 10 egész soros.

nyulvilag
 
2018. 05. 25. 1:30  
Semmi gond! Megpróbálok olyat írni ami hasonlít arra a lovas és unikornisos szerepjátékra!

Pinghorizon 2018. 05. 24. 20:56  
Sajnálom, ha kicsit erős volt a megfogalmazás, és néhol bántónak találod, viszont muszáj volt ismertetnem veled a helyzetet.

Pinghorizon 2018. 05. 24. 20:48  
Szerintem érthetően magyaráztam el akkor is, hogy engedély nélkül nem készíthetünk akármilyen topicot! Mit gondolsz, mi lenne a neveldéből, ha kérésre nyitogatnánk meg az embereknek a témákat? Szerintem nem kell elmondani, hogy teljes káosz lenne a topicok témáját illetőleg, és a moderátorok munkája is duplára nőne. Ez elég evidens. Ha már van neki megfelelő téma, akkor pláne felesleges létrehozni.

Pinghorizon 2018. 05. 24. 20:43  
nyulvilag: Az előttem szóló moderátor is világosan megírta, hogy inkább a szerepjáték topicban rendezd meg. Semmi probléma nem volt a cikkeddel, egész egyszerűen felesleges beküldeni. Az Újságba a komolyabb szerepjátékokat várjuk (nem a témát illetőleg). Nézd meg a Horses and Unicorns szerepjátékot, és látod, hogy rendesen fel van építve, nem csak történetből áll, ami alig súrolja a 11 sort. Van karakteralap, helyszín leírás, és minden ami egy szerepjátékhoz szükséges. Amíg csak egy pár nap alatt lezajló kis szerepjátékot tervezel, amihez nem kellenek a több soros karakterlapok, addig nyugodtan megrendezheted a topicban. Te is készíthetsz az Újságba egy szerepjátékot, csak vedd alapul a többit, és bekerül. Én, amikor javasoltam, hogy írj neki újságcikket, akkor nem tudtam, hogy olyat írsz, ami nem éri el a 10 egész soros terjedelmet, és inkább a szerepjáték topicban megrendezendő. Ez nem kiközösítés, semmi ilyesmiről nincs szó.
Ne fenyegetőzz! Nem hiszem, hogy egy azért megszüntetnék az oldalt, mert egy gyerekoldalon lévő felhasználó feljelenti, amiért a szabályok miatt nem került be az újságcikke. Ez kicsit gyerekes nem gondolod? Itt, és most megkérlek, hogy fejezd be a moderátorokkal való kötözködést, és a tiszteletlen viselkedést! Moderátorok vagyunk, és jogunkban áll a szabályok szerint a legjobb döntéseket hozni, ami vagy tetszik vagy nem, el kell fogadni, nem veszekedést indítani.

nyulvilag
 
2018. 05. 24. 18:33  
De én külön saját topicot akarok amiben még nem volt más szerepjáték! Tegyék közzé mert minden rendben van vele! Kééérem!!! Nem emlékszel amikor azt írtad hogy az újságban írjam meg?! Most mi bajod?! Megírtam te meg nem fogadod el?! Én ezt nem értem! Régen azt írtad hogy nem fogsz külön topicot csinálni nekem és csináljak eggyet az újságban! Hát most megcsináltam! Vagy közzéteszik vagy követelem hogy csinálj te egy topicot! Az írtad szó szerint hogy írjam meg az újságban! Ja és ott van a Horses and Unicorn szerepjáték a cikkeknél! Azt hogyhogy engedték és nekem miért mondják hogy a szerepjáték topicba írjak?! Ha neki megengedték akkor nekem is meg kéne engedni! Ez igazságtalanság! Egy oldalon nem is lehetne úgy bánni a moderátornak egy felhasználóval hogy kiközösítik és nem engednek neki olyat amit másnak meg megengedtek! Nem vagyok ideges meg nem is akartam vitát generálni csupán elmagyarázni és érdeklődni!

Pinghorizon 2018. 05. 18. 11:36  
Cikkek >> Játékbabák topica! - Szabályok: Ilyennek felesleges cikket írni, a szerepjáték topicba rendezd meg inkább!

Stormy
 
2018. 05. 16. 13:55  
Cikkek >> Játékbabák topica! nem volt 10 egész soros és ezt nyugodtan meg lehet tartani a szerepjáték topicban is.

Stormy
 
2018. 05. 16. 13:52  
Cikkek >> Husky nélkül nincs élet  ~ Jelentkezés~ nem volt 10 egész soros.

1. oldal Következő

 
  Nyuszitanya  · Copyright © 2011-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat