Újság >> A Nyuszitanya Hírei

Cikkek Megosztás: f i

Cikkek

Sziasztok!

Egyre több olyan íróval lehet találkozni szerte a neveldéken, akik mind azért vannak felháborodva, mert nem került be egy újságcikkjük. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a felhasználók többsége nem ismeri a cikkekkel kapcsolatos elvárásokat (azaz nem tudja mit tartalmazhat, illetve mit nem egy olyan cikk, mely elbírálás után bekerül az újságba).
Ez a hír azért jött létre egyrészt, hogy itt tájékoztassuk az írókat arról, hogy ha egy cikkük nem került valamiért be (természetesen megindokolva, hogy miért nem jelenhetett meg az Újságban az adott írás), másrészt hogy össze legyenek gyűjtve valahol azok a kritériumok, amiknek meg kell felelnie egy cikknek a bekerüléshez. 

Ezek a kritériumok a következők:
• A cikk érje el a minimum 10 soros terjedelmet! Ezen 10 teljes sor értendő; az, amikor egy sorban csak egy-két szó (vagy egy kép) van, értelemszerűen nem teljes sorként számít bele a terjedelembe!
• A cikk legyen értelmes! Hiába éri el vagy haladja meg a 10 sort, ha semmi értelme nincs az adott írásnak, akkor nem fog bekerülni.
• A cikkekre hivatalosan megadott terjedelem 10-50 sor, ezt vegyétek figyelembe. Az alsó korlátot nagyon szigorúan tartjuk, viszont ha a felsőn túllóg egy kicsit, az még nem tragédia - persze többszáz soros cikkeket ne küldjetek, de ha csak egy kicsit több mint 50 sor, az még be fog kerülni.
• Legyen hozzá feltöltött kép, ami meg is jelenik! A cikkek képeire is azok a szabályok érvényesek, mint az avatarokra (és úgy általában a képekre), tehát ne legyen rajtuk oldalcím, valamint az egyébként is tiltott témák (brutalitás, nyíltan erotikus tartalom, stb.) természetesen itt is tilosak.
• Az illegális tevékenységet (például drogfogyasztást) ábrázoló képek sem megengedettek! Vegyük figyelembe, hogy ide főként 18 év alattiak járnak; ne promotáljunk ilyesmiket!
• Csakúgy, mint a képeknél, a cikk tartalmánál is vannak tartalmi szabályok: nem szerepelhet bennük az oldalon egyébként is tilos dolog (káromkodás, hirdetés, másokat sértő vagy felnőtt tartalom). A politikai tartalom is tiltott.
• A cikkeknél is tartsuk magunkat ahhoz, hogy a szöveg kevesebb mint fele legyen csak formázott betűvel. (Tehát például egy naplóidézetet se írj csupa dőlttel, ha az teszi ki a történet nagyobb részét.)
• A hangulatjelek halmozásától a cikkekben is tartózkodj! Teljesen érthető, ha például szomorú vagy a háziállatod elvesztése miatt, de attól még az erről szóló cikket nem kell több sornyi szomorú smiley-val telerakni.
• A cikket mindig igyekezz a megfelelő kategóriába küldeni! Igaz ugyan, hogy a moderátorok át tudják rakni másik kategóriába, de ez plusz idő, és ha sok írást rossz kategóriába küldenek be, akkor jelentősen lassítja az ellenőrzőt (és így a cikkek bekerülését is).
• A rövid leírás nem viccből lett kitalálva. Ide a cikk tartalmát írjátok le 2-4 sorban. Ne rendezzétek le egyetlen szóval, valamint az ilyen "modik tegyétek be" szövegek is teljesen feleslegesek - ha megfelel a szabályzatnak, akkor úgyis be fogjuk rakni az Újságba, ha pedig nem, akkor az ilyen kérések ellenére sem fog bekerülni. Természetesen az sem elég, ha mondjuk valaki csak egy hangulatjelet rak be a rövid leíráshoz.
• Ha az oldal fejlesztésével kapcsolatban van ötleted, annak ne írj külön cikket! Az ilyen felvetéseidet inkább az Ötletdobozba küldd; az direkt ezek számára lett kitalálva. Ugyanez vonatkozik arra, ha azzal kapcsolatban van ötleted, milyen topic lehetne még a Társalgóban.
• Olyan cikket se írj, aminek a tartalmának van külön topic! Tehát például csak idézetekből álló cikk nem fog bekerülni, hiszen annak ott van a Versek és idézetek topic. (A saját írású versek ezen szabály alól kivételt képeznek.)
• A cikk nem tartalmazhat másolást - illetve csak abban az esetben, ha az adott honlap tulajdonosa (vagy cikk írója) engedélyt adott műve továbbközlésére. Amennyiben szabadon felhasználható forrásból másolsz, azt is jelölnöd kell!
Klub hirdetésére ne írj cikket! Ha valahol reklámozni szeretnéd, arra a Klubok topic tökéletesen megfelelő. (Valamint ha a témájának megfelelő nevet adtál a klubodnak, esélyes, hogy az érdeklődők előbb-utóbb úgyis rátalálnak a Klubkereső segítségével.)
Versenynek csak akkor írj külön cikket, ha többfordulós, és komolyabb versenyszámokból áll! Ha például csak ilyen "illessz be három tigrises képet" jellegű a vetélkedő, azt kérjük, a Versenyek topicban tartsd meg!

Így felsorolva kicsit soknak tűnhet, de ezek a szabályok igenis szükségesek ahhoz, hogy az Újságban tartani lehessen a megfelelő színvonalat. Kérünk, legalább egyszer figyelmesen olvasd át, hogy a későbbiekben ne legyen belőle probléma! Talán mondani sem kell, de a cikkekkel kapcsolatos kritériumok nem ismerete a cikkíró kárára válhat.

Javasolható, hogy igyekezz helyesen írni és érthetően fogalmazni!

TIPP: Beküldés előtt mentsd el magadnak a cikket! (Erre a Jegyzettömbtől kezdve a komolyabb szövegszerkesztőkig rengeteg program megfelel.) Lehet, hogy véletlenül rosszul töltesz fel hozzá képet (de más probléma is adódhat), és ha nem mented le, ilyen esetekben elveszhet a cikked! (Ugyanis a be nem került cikkeket semmilyen módon nem tudjuk visszakeresni vagy visszaállítani, mivel azok végleges törlésre kerülnek.)

S végül: ha egy cikk megfelel a fenti kritériumoknak, az BE FOG KERÜLNI. Ha pedig valami miatt nem raktuk be az Újságba, akkor annak az oka itt a hír alatt hozzászólásban le lesz írva. Ebből kitűnik, hogy a moderátorokat a cikkekről kérdezgetni teljesen felesleges, hiszen ha nincs az Újságban, és itt sem írtunk róla, akkor az adott cikk még ellenőrzés alatt áll. (Tipp: Érdemes lehet kicsit hátralapozni az Újságban, hiszen lehet, hogy mire keresnéd, a cikked már lekerült az Újság főoldalán megjelenítettek közül.)

A be nem került cikkekkel kapcsolatos értesítés csak a hír létrejötte (2013. február 24.) óta működik, a korábban törölt cikkekről nem tudunk információval szolgálni.

Remélhetőleg itt is olyan hasznosnak fog bizonyulni a cikkekkel kapcsolatos hír, mint a társoldalakon, és sok kellemetlen félreértést-problémázást segít majd elkerülni.


Szólj hozzá:

lili0023 2017. 11. 23. 20:18  
Értem.Azért köszönöm.

Stormy
 
2017. 11. 23. 20:12  
lili0023, mivel nincs ellenőrzésre váró cikk, így nagy a valószínűsége annak hogy nem sikerült beküldened.

lili0023 2017. 11. 23. 20:00  
Sziasztok! Beküldtem egy pár hete az egyik cikkemnek a folytatását. Címe...Az új hely 4. része És nem jött semmi hogy rövid lett vagy valami... Esetleg nem küldte be vagy...?
Vagy várja egy picit még...vagy írjam meg újra?

Stormy
 
2017. 11. 16. 6:13  
Cikkek >> Versenyek! a cikk képén hirdetésnek minősülő oldalcím volt, illetve tartalmának van külön topic.

Stormy
 
2017. 11. 09. 8:25  
Gyerekszáj >> a pillangó titka nem volt 10 egész soros.

Stormy
 
2017. 11. 06. 8:08  
Történetek / Sorozatok >> Az új hely! 2. rész nem volt 10 egész soros.

Stormy
 
2017. 11. 02. 20:39  
Történetek / Sorozatok >> Egy elrabolt lány naplója nem volt 10 egész soros.

akt1111
 
2017. 11. 02. 0:17  
Gyerekszáj >> a tűzi játék - nem érte el a minimum tíz egész soros terjedelmet.

akt1111
 
2017. 11. 02. 0:16  
„Az én nyuszim“ >> a nyuszikám élete - nem érte el a megszabott minimális alsó határt, azaz a minimum tíz egész soros terjedelmet.

Stormy
 
2017. 11. 01. 9:52  
Művészet >> Vers még versnek is nagyon rövid volt, egy mondatból állt az egész. Az ilyen rövid verseket ajánlatosabb inkább az erre kijelölt topicba írni amit a cikk írója láthatóan meg is tett.

Stormy
 
2017. 11. 01. 9:49  
A Nyuszitanya Hírei >> Moderátor nem volt 10 egész soros illetve ilyenért fölösleges cikket létrehozni. Ha a cikk írója rólunk moderátorokról szeretne cikket írni és ehhez szeretne segítséget kérni, írjon inkább a fórumra, ott is ugyanúgy megkaphatja a segítséget.

Stormy
 
2017. 10. 26. 11:00  
Történetek / Sorozatok >> Fanni Panni 2. nem volt 10 egész soros és a cikkhez feltöltött kép nem jelent meg.

Stormy
 
2017. 10. 19. 21:26  
Történetek / Sorozatok >> Fanni Panni 2. nem volt 01 egész soros.

Stormy
 
2017. 08. 22. 10:12  
Történetek / Sorozatok >> Az új hely! nem jelent meg a cikkhez feltöltött kép.

lili0023 2017. 08. 21. 18:57  
Ne haragudj! Bocsi! De amúgy nem azért de én tettem fel hozzá képt és írta is hogy feltettem hozzá képet. De nem baj. Megpróbálom újra.

1. oldal Következő

 
  Nyuszitanya  · Copyright © 2011-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat