Újság >> Gyerekszáj

Niki, szellem -  2. évad  2. rész Megosztás: f i

Niki, szellem -  2. évad  2. rész

De a barlangban... Két idős néni sakkozik. A sakktábla színei eléggé érdekesek voltak.
- Hé, én úgy tudom a sakktábla fekete és fehér, nem türkizkék és narancssárga... - mondta Niki gyanakodva.
- Ne aggódj Niki, én is úgy tudom. - Mondtam Niki után.
- Így is van! A sakktábla színei,a fekete és fehér. - Jelentette ki érdekes hangsujjal anya. Arra a döntésre jutottuk, hogy inkább nem kérdezünk semmit a néniktől, a sakktáblával kapcsolatban. Nem is kérdezünk, semmit. Csak levetettük a takarót, pokrócot, hálózsákot, és leültünk enni. Közben beszélgettünk.
- Christina, maga tudja hol vagyunk? Kezdek félni... - mondta Niki ijedten.
- Jajf Nifi, Moft komofan? Félf fellem léfedre?! - mondtam teliszájjal.
- Anasztázia, ne beszélj teli szájjal! Nem illik! Főleg társaságban... - kiabált rám anya. Én lenyeltem a falatot, és bólintottam. Óvatosan elővettem anya táskájából a papírt, ceruzát, és csak úgy hirtelen elkezdtem rajzolni. Valahogy, rajzolni lett kedvem. Anya elment tüzifáért, mi pedig ott maradtunk a barlangban, a két idős nénivel...
- Anasztázia, mit rajzolsz?
-Lerajzolom a barlangot.
- Gyönyörűen rajzolsz!
- Köszönöm!
Amikor végeztem a rajzzal, a papírlapot, és a ceruzát átadtam Nikinek, hogy ő is had rajzoljon.
- Nos, Anasztázia... Tudnod kell, hogy én nem tuok rajzolni! - Tolta el a a kezemet Niki.
-Az nem baj! A lényeg hogy élvezd amit csinálsz! Tudod mit? Egyszer majd megtanítalak rajzolni! - Az jó lenne! És teljesen igazad van! Hmmm... Nem bánnád ha én is a barlangot rajzolnám le? - Kérdezte Niki.
- Á, ugyan, dehogy! - mondtam , és elnevettem magamat. Amikor Niki kész lett a rajzzal, az egyik néni megszólalt. Csak mogyogott össze-vissza, nem nagyon lehetett érteni amit mondott, mert nem nyitotta ki rendesen a száját, és jól elhadarta az egész mondatot. A másik csak nevetett. Nikivel egymásra néztünk, és magvontuk a vállunkat. Játszottunk egy kicsit "Kő papír ollót." Amikor már nagyon elfáradtunk, aludni szerettünk volna, de én megakartam várni anyát. Végül Niki is belement. Anya 10 perc múlva meg is jött egy csomó tüzifával, és 2 kővel.
- Nos gyerekek, csak ezeket találtam. - Mondta anya lihegve, és ledobta a fagallyakat. Leült, és összecsiszolta a két követ, hogy tüzet csináljon. Sikerült is. Rögtön meleg lett, a jéghideg barlangban. A nénik, valahogy elolvadtak. Nagyon megijedtünk. Anya azt mondta hogy csak viaszbábuk voltak, de én nem hiszem, mert beszéltek. Na mindegy. Az iránytű, amit a madártól kaptunk, hirtelen elkezdett csipogni. Én gyorsan elővettem hogy megnézzem miért csipog. Semmi különös, csak az érdekes színű sakktáblára mutatott. Mi jobban megnéztük a sakktáblát, és észrevettük hogy...


Szólj hozzá:

palotasadel11 imádó 2016. 02. 25. 20:42  
Fhúúúú.... De rég jártam én itt... :c Biztony, én is elfelejtettem írni... De... Folytatom! Csak azért is folytatom!

palotasadel11 imádó 2015. 07. 31. 16:01  
Oké, és köszi.

kinga99 2015. 07. 29. 16:18  
folyti


 
  Nyuszitanya  · Copyright © 2011-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat