Újság >> Gyerekszáj

The Rabbit Diaries Megosztás: f i

The Rabbit Diaries

Kedves Nyuszinaplóm!
Bella vagyok egy répaszínű kisnyuszi. Apukám Bolyhos, anyukám Rebeka és a bátyám Répa. Én vagyok a legkissebb a mezőn, így alig marad helyem az üregben. A szomszédunkban Pihe él a legjobb barátnőm. Megkértem aput, hogy ásson át Pihéék üregébe így mindennap találkozunk. A mai kaland a patak partján kezdődik. Hát leírom a naplómba, és nem felejtem el. Jó olvasást annak aki belenéz!

Pihével a patak partján ugróversenyt szerveztünk. Én ugrottam előszőr és jól elrugtam magam. Szinte repültem aztán jó messzire jutottam el. Az orrommal odataszítottam egy követ, majd szapora ugrásokkal Pihe mellé ugrottam. Ezután ő futamodott meg és ugrott. Nem ugrott valami messzire. Mérgesen odagurított egy követ és visszaugrott.
- Nekem soha semmi nem sikerül!- duzzogott és hátat fordított nekem.
- Mit szólnál ha almaevő versenyt rendeznénk?- próbáltam megvígasztalni.
- Azt is te nyered meg!- szipogta.- Nem akarok többet a barátnőd lenni!
A fehér nyuszi elugrált én meg egyedül maradtam. Gondoltam, hogy eszek egy kis friss füvet. Kihevertem és rágcsálni kezdtem. Unalmas volt Pihe nélkül, annyira bánom, hogy összevesztünk. Répával semmu jót nem lehet játszani, mert mindig alszik és eszik. Más nyuszikis vannak a szomszédban de nem a barátaim. Hamvas és Kitti mindig ketteseben vannak, és velem meg Pihével versenyeznek. Az ám a jó móka! Hirtelen megláttam őket ahogyan a bokorból jönnek ki és minket keresnek. Hamvas meglátott engem és mellém ugrált.
- Kezdődhet az egy kilométeres futóverseny?- kérdezte.
- Nem!- mondtam és sírva fagadtam.
- Pedig a stafétafutás a kedvencetek!- ugrott oda Kitti.
- Mi történt?- érdeklődött Hamvas.
- Nem akariok róla beszélni, úgyhogy huzzatok el vagy jól megrúglak!- mondtam mérgsen az ikerekre nézve. Ijedten elrohantak énmeg elmentem egy sétára. Közben ittam a patak tiszta vizéből. Mikor kifáradtam lefeküdtem és elgondolkoztam. Megvan! Felkeresem Pihét és bocsánatot kérek tőle. Ugrani kezdtem, de ekkor éreztem, hogy valami megragad. Lassan megfordítottam a fejemet és egy berni pásztorkutyát láttam.
- Ne egyél meg!- könyörögtem.
- Gyere! Errefelé tart a vadász a kopójával!- mondta a kutya és a hátára dobott. A selymes fekete szőrébe kapaszkodva kiabáltam, mert féltem a magasban. Ekkor valami nedveset éreztem az arcomon. Átmentónk a patakon és lespirccelt a víz. Nem tudtam, hogy hova visz a kutya, de egy faluban lyukadtunk ki. Egy nyitott kapun befutott és letett a fűbe. Egy ember jött ki a házból. Egy hatéves kislány. Becsukta az kaput és megölelte a kutyát. Makd engem kapott fel és ölelgetni kezdett. Végül összepuszilt és egy babakocsiba tett. Nemélveztem a helyzetet és azon voltam, hogy meglógjak. Leszöktem a babakocsiról és a kutyához rohantam.
- Te megmentetted az életemet!- ziháltam.
- Semmiség!- ugatta.- Bundás vagyok!
- Én Bella!- mosolyodtam el. Bundás megnyalt, én peg egy puszit nyomtam az orrára. Kergetőzni kezdtünk és közben nagyokat visítottam ő meg ugatott.


Szólj hozzá:

Karina1007 2016. 01. 08. 10:13  
jó, csak sokszor ismétlődik benne az “ugrás „ szó...


 
  Nyuszitanya  · Copyright © 2011-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat