Újság >> „Nyuszim emlékére“

Drága nyuszikáim! Megosztás: f i

Drága nyuszikáim!

Hógolyó: Ő volt első nyuszim, születésnapomra kaptam, akkor még kisfiú volt. Amint megláttam egy kis fehér szőrös golyót két kilógó fülecskével, rögtön tudtam hogy nyuszit kaptam. Megköszöntem a csodás ajándékot, kivittem a kertbe. Apa hívott engem egy olyan helyre ahova eddig még nem engedett, mióta ott barkácsol valamit. Egy nagy kifutó! Nyuszikifutó! Apunak megköszöntem és beengedte hógolyót. Ő csak rohangált és mintha örült volna. Utána kivittem a trambulinba, lefeküdtem és hagytam hogy mászkáljon rajtam. Ő már elérte a végleges méretét, kis golyó formája maradt, így ragadt rá a Hógolyó név, amúgy is így hívtam. Nagyon vidámak voltam a napjaink. Egy napon az unokatestvéreim átjöttek és fociztunk egy jót. Hógolyó csak nézett, elgurult mellette a labda és ő úgy futott utána, akár egy kutya! A labda megállt és a nyuszi is megállt. Ezentúl mindig futott a labda után. És a drága nyuszikám hallgatott a nevére! Nagyon okos volt! Hógolyó eddig mindig a ketrecben állt és várta hogy fölébredjek. Felkeltem, mentem üdvözölni. Ő most nem mozgolódott. Feküdt kis bágyadt szemekkel. Nagyon megijedtem felhívtam az állatorvost és kivittem a friss levegőre. Megjött az állatorvos. Akkor már csukva volt a szeme. Az állatorvos megállapította hogy egészséges, nincs semmi baja. Nem tudott rajta segíteni. Szegény Hógolyó már öreg nyuszi volt. Még 2 napig élt, ezt az időt mindig mellette töltöttem. Egy éjszakán felébredtem, ittam és megnéztem, hogy van a nyuszim. Nem mozdult. A nevére nem nyitotta ki a szemét, mint eddig. Átrohantam a szüleim szobájába, felkeltettem őket. Átjöttünk, villanyt kapcsoltunk. Én csak a legjobbat reméltem. De a szüleim elmondták a szomorú valóságot: Hógolyó meghalt. Megsirattam szegényt. Nem tudtam elaludni. Reggel a kedvenc helyei(a trambulin és a nyuszifuttató volt a kedvenc helye)között eltemettük.
Nyugodj békében!

Buksi: Ő csoki egyetlen fia. Fura volt a feje. Az állatorvos ezt nagyon fucsállta, mondta hogy ne számítsunk hosszú életre nála. Az állatorvosnak igaza volt, 3 naposan meghalt. Eltemettük Hógolyó mellé. Nyugodj békében!

Tejfog: Csoki gyermeke ő is. Ő azért kapta ezt a nevet, mert a fogai nagyon nagyok voltak, ki is álltak a szájából. Az udvaron a karomban simogattam és nekitámaszkodtam egy fának(annak a fának a törzse szinte síkegyenes), ő hirtelen kiugrik és megmássza a fát. Mire leszedtem a 2 kiálló foga közül az egyik kiesett. Szeretett fára mászni, de nem hagytam neki. Kinőtt egy kicsit az új foga. Egy napon az önitató mellett feküdt. Meghalt. Nem tudjuk pontosan, mi okozta halálát, de szerintem megfulladt a saját fogában. Az ivással amúgy is gondjai voltak, neki külön tálja volt, de nem használta. Akkor logikus lenne hogy ott találtam meg. Eltemettük Hógolyó és Buksi mellé. Nyugodj békében!

Kisbarack: Ő Csoki(róla az én nyusziaimnál olvashatsz Drága nyuszkóim cím alatt) gyereke volt. Szép, barna kislány volt. Imádta amikor simogattam és a karomban lehetett. Az egyik füle normális volt, a másik olyan volt mint egy lógófülű nyúlnak. Vicces volt. 8 hetes korában nem volt olyan élénk és vidám, mint azelőtt. Betegnek is tűnt. Szegénykém nagyon betegnek tűnt. Azonnal felhívtuk az állatorvost. Megállapította hogy Kisbarack beteg. Tüdőgyulladást kapott. 1 hét múlva már halott volt. Eltemettük a többi nyuszi mellé. Nyugodj békében!

Árnyék&Foltos&Csokifolt: Árnyék és foltos testvérek, őket egybe kaptam, Csokifolt Csoki nyuszija. Kisfiúk voltak. Foltos egy fekete-fehér nyuszkó volt. Rengeteget játszottunk. Csokifolt barna-fehér foltos oroszlánfejű nyúl, akár az apja. Aztán elköltöztünk, mindenkit eladtunk. Remélem még hallok hírt róluk. Érezzétek jól magatokat!


Szólj hozzá:

zümi2005 2019. 02. 17. 20:41  
Nagyon erős vagy hogy ezt így leírtad. Nekem most egy 3 éves nyulam van akit nagyon szeretek.Sajnálom a veled történteket de akik elmentek már jobb helyen vannak

  - megszűnt felhasználó - 2018. 07. 27. 13:58  
Sajnálom!!!

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 28. 16:18  
Sajnálom!!!

dorka4565 2018. 06. 27. 16:28  
Részvétem!!

nontimonti 2017. 04. 06. 19:41  
köszönöm

Horses Forever <3 2017. 03. 04. 15:16  
Nagyon sajnálom! Őszinte részvétem!

NyuszkóDóri 2017. 03. 04. 15:14  
Részvétem! Biztos arik voltak és még most is azok! Sajnálom!

Piskóta1010 2017. 03. 04. 15:11  
Részvétem.. Sajnálom őket!  Árnyék, Foltos és Csokifolt pedig biztos jól érzik magukat!
bBiztos aranyosak voltak és még most is azok!


 
  Nyuszitanya  · Copyright © 2011-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat