Újság >> Cikkek

Fény a sötétben... Ismertető Megosztás: f i

Fény a sötétben... Ismertető

„Egy család kiknek közös a vérük, közösek a vágyaik . De minden más, elválasztja őket . Egy véletlen baleset, mely talán nem is véletlen, több kérdést vett fel, melyek miatt régi elfeledettnek hitt sebek szakadhatnak fel . A válaszokat csak otthon találhatják meg . De hol az otthon ? Itt semmi sem az aminek látszik . Minden csak illúzió . A végén pedig rájössz ,az életed, nem a te életed . Az olvasó úgy érezheti ő is egy szereplő . Nekem Alice a kedvencem . „ – mondta az egyik barátnőm, miután a már meglévő részeket elolvasta .

-    Én igazából kifejezetten, egy családra szerettem volna a hangsúlyt fektetni . Az ő életükre, mert ahogy halad a történet, bár lehet itt még ez nem látszik, fokozatosan rá kell jönniük, ők nem is azok akiknek eddig hitték magukat . Persze nyilván ezek mellett még ott vannak a hétköznapi problémáik is melyekkel nap mint nap meg kell küzdeniük. A szereplőgárda pedig összességében nagy, talán ezért van az hogy kissé sematikus a történet, mivel azt szeretném hogy mindenkinek kellő mennyiségű szerep jusson . Nyílván nem mindegy hogy mi, mert itt azért mindenkinek meg van a maga kis története .

Magát a történetet nem szerettem volna, főleg a legelején túlbonyolítani :
-    Alice már régóta rajong a jósló kártyák-ért, melyek még anno édesanyjá-é voltak akit már évek óta nem látott . Még gyerek korábban megmagyarázhatatlan okok miatt apja egyszer csak karon fogta őt és testvérét Markot s örökre otthagyták Ravenscity-t . Ezzel párhuzamosan velük tartott Charlisle, Sarah Jane és Rosalie is, kiknek szülei egy baleset folytán meghaltak, véletlenül pont akkoriban . Hogy miért történt ez így, arra sohasem kaptak választ, David magával vitte a sírba . Alice egyetlen emléke tehát csak az az egy csomag kártya volt . Gyakran jósolt több kevesebb sikerrel . Egy nap aztán rettenetes jóslatot lát, úgy dönt megszegi a szabályt s unokatestvérével Rose-val meglátogatják anyját . Az ügy ott tovább bonyolódik mivel válaszok helyett csak még több kérdésük lesz . Margaret meghal, halála előtt egy átkot egy titkot emleget, s hogy egy titokzatos valaki itt van a közelükben éppen ezért óvakodjanak tőle…Alice nem ért semmit, visszatérnek otthonukba ahol ezután még furcsább dolgok történnek.

Noha még nagyon az elején járunk úgy gondoltam megosztok pár érdekességet 
-    Charlisle-nek és Rosalia-nak van egy testvére Sarah Jane,de ő még nem tűnt fel .
-    Mark és Nate is művész . Közös vonás bennük hogy mindkettőjüket tiltották tőle . Sőt Nate-t még mind a mai napig . Mark festő, Nate pedig szobrász .
-    Charlisle nem hiszi hogy szülei meghaltak, tudja hogy David sokat hazudott nekik .
-    Livia és Nate szülei is nagyon gazdagok és befolyásosak.
-    Alice-nek is 2 neve van : Alicia Anne
-    Margaretnek volt egy különleges képessége : irányítani tudta a levegőt, a légáramlatokat sőt egyszerűen láthatatlanná is tudott válni, ez a későbbiekben nem lesz elfelejtve -
-    Több olyan fontos szereplő is van akik még nem tűntek fel . 2 legalább .

Nektek eddig ki a kedvenc szereplőtök ? Miért szerettek valakit ? Miért nem ? ( kíváncsi vagyok a véleményetekre, adhatok tanácsokat vagy akár kritikát is ) Azt már felvetettétek hogy több  leírást tartalmazzon illetve kevesebb párbeszédet . A jövőben erre figyelni fogok ! 

Köszönöm hogy elolvastad


Szólj hozzá:

Vikike555 2017. 06. 28. 11:34  
Nekem is Alice a kedvenc szereplőm Megvan benne minden, ami egy jó szereplőhöz kell. Hogy miért nem szeretem? Senki sem lehet tökéletes.

Anonymus001 2017. 06. 17. 19:39  
Tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre!


 
  Nyuszitanya  · Copyright © 2011-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat