Újság >> Történetek / Sorozatok

MMH- Mentsük meg a hangyákat Megosztás: f i

MMH- Mentsük meg a hangyákat

Meg állás nélkül caplattam fel a lépcsőn, emlékszem anyukám a kezemet fogta ez volt az első napom a suliba. Már nagyon izgultam milyenek lesznek az új osztálytársaim. Meg persze kíváncsi voltam a tanárra is. Tudtam, hogy régi óvodás társam Bence is ott lesz, aminek nem nagyon örültem, tekintve, hogy Bencével az óvodás évek alatt legjobb barátokból ősellenségekké váltunk. Mivel akkoriban ötéves lehettem nem nagyon volt jelentősége ennek. Történetem csak ezen a végzetes napon kezdődött, amikor megismerkedtem " bájos" osztálytársaimmal. Bementünk a 108-as  terembe, ez lett az osztálytermünk az elkövetkezendő évekbe. Amikor beléptem az ajtón megismerkedhettem tanítónőinkkel Edit nénivel ás Móni nénivel. Mindenkinek bekellett mutatkozni. Sajnos ez azért volt baj, mert akkoriban beszédhibás voltam. Nem tudtam kiejteni az r betűt. És sajnálatomra vezetéknevembe és keresztnevembe is volt r. Úgy hívtak: Drótos András. Amikor én következtem bemondtam nevem az osztálynak, már amennyire tudtam.
- A nevem Dótos Andás- mondtam fennhangon.
- Tessék? Ismételd meg légy szíves!- kért Móni néni.
- A nevem Dótos Andás-ismételtem.
Addigra már az egész osztály rajtam röhögött.
- Dótos Andás?- kérdezte most már Edit néni is értetlenül.
-  A nevem Dótos Andás- mondtam, vagyis inkább üvöltöttem vissza.
Minden osztálytársam elhallgatott. Bámultak  rám értetlenül, mint akik szellemet látnak. Hát így alakult az első nap. Aztán persze anyukám elmagyarázta tanáraimnak, hogy a nevem Drótos András. De másnap, már mindenki az osztályban idegbetegnek csúfolt. Így kezdődött kitaszítottságam aznap az akkori 1.a osztályban.
Elkezdtük az első osztályt Edit néni kimagasló tehetségnek tartott. Azt mondta jövőre  nyugodtan részt vehetek szavaló versenyeken. Ennek nem lett volna semmi akadálya, ha nem lettem volna beszéd hibás. Ez még jobban elszigetelt osztálytársaimtól. De szerencsémre Edit néni az iskolában vezetett egy színjátszó csoportot a Hangyabandát, aminek mi is a részesei lehettünk. Legelsőnek a Tücsök és a hangyát adtuk elő, ekkor kezdett az osztály több felé ágazni. A főszerepet  Dominika osztálytársam kapta, akit mi úgy becézünk Domci, ő játszhatta el a tücsköt. Én elgondolkoztam, hogy ne hogy már egy lány játsza a főszerepet de szólni nem mertem így inkább hallgattam, Bence lett a mesélő, Roland, pedig a hangyafővezér. Rolandról még később ejtek pár szót, de még Domciről és Bencéről is hallani fogtok. Ezenkívül nagyobb szerepet játszott Gina, Ákos, Kálmán akit úgy hívunk Rikó, és a másik Bence, akit azért, hogy megkülönböztessük " drága barátomtól" Csigának kereszteltük lassúsága miatt. Mi pedig a koreografált táncot adtuk elő. Dög unalom, viszont itt már elkezdett érződni a kivételezés, amit Edit néni művelt az osztály. Ez a kivételezés tette tönkre az osztály közösséget az évek során. Sajnos én is a kivételezettek listájára kerültem. Ezért csak még jobban meg utált az osztály egyik rétege, azok akik megérdemelték volna az elismerést, de soha nem kapták meg Edit nénitől, sőt néha Móni nénitől sem. Azt hittem akkor hogy a jövő év hoz valami változást, de akkoriban kicsi és naiv voltam. A szörnyű év véget ért és megkaptuk bizonyítványunk. Mindenből kitünően megfeleltet kaptam, egyes osztálytársaim, igyekeztek, de nem kapták meg, holott megérdemelték volna a kitűnően megfeleltet. Ekkor megkaptam a ferde pillatások , lenézéseket, és röpke sértő mondatokat. Pl.: Nyalista, kivételezett... stb. Így végződött az év és egy kicsit fellélegeztem, Végre itt a vakáció!!!


Szólj hozzá:

kovács nikol 2017. 07. 11. 11:40  
Nagyon szépen köszönöm a kritikát! Hamarosan jön a folytatás.

Vikike555 2017. 07. 11. 11:24  
Jó lett. Én is éreztem már úgy, mint a fiú, akit leírsz. De csak 2. osztályban, és 3. osztály elején volt ez. Utána már nem piszkáltak. Én csak óvodás koromba nem tudtam kimondani az r betűt, de most már ki tudom, csak elég furán.


 
  Nyuszitanya  · Copyright © 2011-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat