Újság >> Történetek / Sorozatok

Mit sem sejtenek. 1 rész Megosztás: f i

Mit sem sejtenek. 1 rész

 Egy hideg őszi napon a főváros különféle zajokkal, fék nyikorgással, villamos csörömpöléssel, autó dudák hangjával keltegette lakosait.
Petra már ébren volt. Órák óta gondolkodott azon, vajon milyen lesz az első napja az új iskolában. Egyszer csak halk kopogtatást hallott. Felkelt az ágyából és kinyitotta az ajtót, mivel azt gondolta úgyis csak az anyukája lesz, hogy felkeltse, de nem ő volt az. Egy Petrához hasonló korú, 12 éves lány állt az ajtóban. Petra szemügyre vette, egy kissé alacsony, szemüveges gyerek volt. De volt valami különös a kinézetén, ám főhősünk nem jött rá, hogy mi volt az. Egy ideig csak álldogáltak szótlanul végül Petra megszólalt:
- Szia. Kit keresel?
- Szia Lilla vagyok egy Hallgatag- suhant át Petra  fején egy gondolat.
- Hogy ki vagy?- kérdezte Petra nem túl illedelmesen.
-Hallgatag vagyok, de úgy látom nem tudod mi az a Hallgatag. A Hallgatag egy olyan ember aki nem tud beszélni, hanem gondolatokkal kommunikál. És ezeket a gondolatokat is csak azok az emberek hallják, értik  akikben megvan a mágia, de közülük is csak az érti akinek szánja a Hallgatag. És a Hallgatagok egyik jellegzetessége, hogy tapasz van a szájukon amit úgyszintén csak azok láthatnak akikben van mágia - hallotta az újabb gondolatot Petra.


Szólj hozzá:

Silver00 2018. 11. 25. 10:02  
Hmm... itt-ott nem raktad ki a vesszőket. Ami zaklatott, hogy így kezdésképp nagyon rövid. Hol a leírás? Azt sem tudhatjuk, hogy Petra hogyan néz ki, ami egy történetnek fontos része. Városi zajok? És hogy nézett ki? Mi az, hogy hallgatag? Ennyi nem elég, amit kemény 4 sorban leírtál. Na és Lilla, a hallgatag hogy nézett ki? Mi az, hogy különös valami a kinézetén? De mi? Nem Petra szemszögéből írtad, tehát ezért is elmondhatnád az olvasóknak, hogy a hallgatagok milyen kinézettel rendelkeznek. Valójában az ötlet szerintem egész jó, de ennyire tömören semmi. Kezdő rész... hát ilyenkor írni kéne egy hosszú magyarázatot, hogy mik történnek a városban. Ismersz olyat, hogy leírás? Ez nem csak az emberek külsőjére vonatkozik, hanem a környezetre, mint pl Petra szobája. Mi van? Hogy jött be Lilla? Arrafele nincs lakat az ajtókra? Főként, hogy még kora reggel is volt. Csak betört az ablakon, hogy itt vagyok, gyere, beszélgessünk egy jót! vagy mit akart egyáltalán attól a szerencsétlen lánytól? Még aligha kelt fel a gyerek, már köszönti egy vadidegen, holott még azt sem tudtuk meg, hogy több hallgatag van e a városban, vagy már látott e valaki ilyen embereket.
Ez kis parányi leírás az egész történetről, nagyon tömör, túlságosan kisze-kusza. Az egészből semmit nem tudunk leszűrni. Következő részre ne hagyd le a leírásokat, bővítsd ki, valamint Petra tulajdonságáról is írj valamit legalább.


 
  Nyuszitanya  · Copyright © 2011-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat